Abonnementsartikel

Den nye fødevareminister, Eva Kjer Hansen (V), siger i dag i et interview med altinget.dk, at hun ikke er bange for at stille skrappe miljøkrav til landbruget, så længe det ikke går ud over konkurrenceevnen.

Mens den tidligere minister på posten flere gange var på kollisionskurs med miljøministeren, ser den nye ikke noget modsætningsforhold mellem miljøministeriets dagsorden og hendes egen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes det er en underlig måde at gøre tingene op på. For hvis der er noget, jeg synes hænger sammen, så er det landbruget og miljøet. Landbruget har om nogen en interesse i, at sikre en bæredygtig udvikling og få skabt nogle fornuftige rammer for landbrugsproduktionen, siger Eva Kjer Hansen i interviewet.

Hun er ikke afvisende over for eksempelvis at bruge ekstra afgifter som incitament for at landmand skal tage ny teknologi og innovation på miljøområdet til sig, men er dog opmærksom på, at det ikke må gå ud over konkurrenceevnen.

- Vi stiller jo skrappere krav til danske landmænd på nogle områder allerede nu. Jeg synes bare, at vi hele tiden skal holde os for øje, at vi ikke stiller landmændene i en urimelig konkurrencesituation, siger Eva Kjer Hansen.