Abonnementsartikel

Nic Nielsen A/S i Aulum har fået godt gang i salget af Case IHs nye Puma-serie

Tre funklende nye Puma 195- traktorer kørte for nylig den korte vej fra Nic Nielsen A/S i Aulum til Niels-Jørgen Pedersens maskinstation, der ligger i Snejbjerg ved Herning.

Case IHs nye Puma-serie blev præsenteret først på året under stor mediebevågenhed, men først i september kunne den nye traktorserie leveres i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden da har maskinforretningen Nic Nielsen A/S i Aulum solgt syv af den nye allround-traktor, hvilket de i salgsafdelingen er rimelig stolte af.

Bestilte trakorerne ubeset

Niels-Jørgen Pedersen bestilte de nye traktorer i februar, længe inden de var produceret.

- Jeg købte dem ubeset, og jeg valgte dem, fordi de skulle være rare at køre med, fortæller Niels-Jørgen Pedersen, der kun har Case IH-traktorer i sin maskinpark.

Han driver en allround maskinstation og har maskiner til at kunne klare alle de løbende markopgaver i området, hvor der både er svineproduktion, kvæghold og rene plantegårde.

I alt har han 12 traktorer, som han bruger sammen med tre faste medarbejdere og to ekstra i højsæsonen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye kan klare det hele

- De nye traktorer lever helt op til forventningerne til komfort’en, så medarbejderne vil meget gerne køre med dem. De afløser fire ældre Case IH-traktorer, og de nye er de største, vi har. De har 195 hk, men kan boostes op til 242 hk, så de kan klare det hele, fortæller Niels-Jørgen Pedersen.

Med tre nye Puma 195 bliver der imidlertid ingen ny til maskinstationsejeren selv at køre i.

- Det har jeg det fint med. Jeg vil hellere køre med de gamle – jeg synes, det er en nydelse, når de ældre traktorer startes op, lyder det fra Niels-Jørgen Pedersen.

Den ældste Case IH i ”flåden” er en 1255’er fra 1981. Den er dog kommet på ”skånejob” og bruges nu kun til gylleomrøring.