Abonnementsartikel

Dal-Bo har tænkt nyt og videreudviklet eksisterende jordredskaber, som vises på stor Agritechnica-stand

Det er mange ton markredskaber, Dal-Bo A/S tager med på dette års Agritechnica. Særlig interesse er der om den nye PentaMax 500, der en en kraftig 5 bulet bugseret nedmulder.

Nedmulderen vejer 7,5 ton, men er med en rammehøjde på 90 centimeter meget fleksibel.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

PentaMax’en kan udstyres med 21 vingeskær eller smalle spidser, der sikrer en god genemgang af jordmaterialet.

Maskinen har endvidere hydraulisk stensikring og en meget kraftig 600 millimeter Boogie-T-Ringsefterløber. Boogie-T-Ringsefterløberen leveres med 70 mm ringe, der jævner og pakker jorden til et færdigt såbed. Støttehjulet leveres også som standard på siderammer med store transporthjul, der sikrer minimale kørespor i marken.

Større græstromle

Nedmulderen bliver dog ikke eneste nyhed på Dal-Bos 330 kvadratmeter store stand.

Firmaet har videreudviklet flere af de øvrige redskaber, som også bliver udstillet.

Blandt andet er græstromlen Greenline nu fremstillet i en 8,30 meters bredde. Den opnår derved – når tromlen er fyldt med vand – en vægt på højde med nedmulderen, nemlig 7,5 ton.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Græstromlen kan udstyres med muldvarpeplanke, strigle og såudstyr, så det er muligt at spare en arbejdsgang,

Tungere redskaber

Dal-Bos tromleserie „Maxirolli“ har fået nyt design, og modellerne har fået en kraftigere uførelse og fås i arbejdsbredder fra 5,30 meter til 10,30 meter. Alle tromler har som standardudstyr hydraulisk vægtfordeling, store hjul og lygter. Derudover kan de udstyres med hydraulisk lamelplanke eller strigle.

Dal-Bos tallerkenharve MaxiDisc har fået en „lillebror“, Farmer Disc. Det er en enkel, men kraftig liftophængt tallerkenharve, hvis 560 millimeter tallerkener er en effektiv jordbearbjder også under svære forhold. Tallerkenenhederne er affjedret med store gummiklodser, der muliggør afvigelser på op til 20 centimeter.