Abonnementsartikel

Entreprenør- og have-park-maskiner får særskilt udstilling hvert andet år

Agromeks 15 fyldte haller bliver til 16, når der til november næste år holdes Agromek.

Baggrunden er, at Agromek i dag har undertegnet en 10-årig aftale med brancheforeningen Maskinleverandørerne om, at foreningens medlemmer hvert andet år får mulighed for en samlet brancheudstilling i en af de store haller, og da Agromek i forvejen har fyldt alle hallerne med landbrugsmaskiner, inventar og dyr, betyder det, at Messecenter Herning i løbet af det kommende år skal have bygget endnu en udstillingshal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Såvel Agromek som Maskinleverandørerne var ovenud glade, da de i dag offentliggjorde aftalen.

Aftalen er affødt af den brancheglidning, der har fundet sted.

- For landmænd og maskinstationer bliver det en mere kompelt udstilling, fordi de også har brug for entreprenør- og have- park-redskaber i deres dagligdag, og dem får de nu mulighed for at besigtige sammen med den øvrige Agomek-udstilling, siger formanden for Agromeks udstillingskomité, administrerende direktør Peter Hansen, Cormall Agro Holding.

- Samtidig har vi oplevet en interesse for Agromek hos andre grupper som anlægsgartnere, entreprenører, golfklubber, kirkegårdsgartnere og ansatte i teknisk forvaltninger – med den store specialudstilling med entreprenør- og have-park-maskiner får de langt større udbytte af Agromek.

- Alt i alt er der lagt op til, at alle får større udbytte af Agromek. Det er en ren wind-wind-suítuation, siger Peter Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formanden for have-park-sektoren i Maskinleverandørerne, direktør Chr. Helms, Helms TMT i Lind ved Herning, glædede sig over at blive en del af landets største messe.

- Ved at få vores egen hal, får vi en mere klar messestruktur, som jeg tror vil gavne både vore medlemmer og de besøgende. Vi har i hvert fald fuld opbakning hos vore medlemmer til denne aftale, fordi vi får en specialudstilling, hvor vi samlet kan vise flere af de ting, vi kan tilbyde, siger Chr. Helms.