Abonnementsartikel

På et møde med medarbejderne på det nedbrændte slagteri i Skive fredag 26. oktober blev det endeligt besluttet hurtigst muligt at genetablere slagtekapaciteten i Skive og flytte udbening og pakkeri til andre afdelinger.

Mødet var kulminationen på en forhandlingsperiode, hvor medarbejderne har fremsat forslag med henblik på at bevare arbejdspladsen i størst muligt omfang.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Forslaget indebar inddragelse af det nedlagte kreaturslagteri i området, og Danish Crown har de seneste uger bevilget en uvildig vurdering af forslaget. Her har man konstateret, at omkostningerne til ombygning af de gamle bygninger ikke er den optimale udnyttelse af ressourcerne.

Medarbejdernes forslag om at bygge det gamle kreaturslagteri om til en skærestue for svineslagteriet ville give beskæftigelse til 80 ud af 199 Skive-medarbejdere, der i dag arbejder på andre af Danish Crowns afdelinger.

- Det er et meget velgennemarbejdet alternativ, medarbejderne i Skive er kommet med, og det viser, at det er dygtige og engagerede folk. Skive har også hidtil været en meget velfungerende afdeling, men lige nu står vi med en virksomhed, der er brændt, og så er vi nødt til at se på, hvordan vi skaber den bedst mulige situation, siger kommunikationsdirektør i Danish Crown Anne Villemoes.

Hun understreger, at samtlige medarbejdere kan tilbydes andet arbejde hos Danish Crown med det samme, og at ombygningen af det gamle kreaturslagteri vil tage seks måneder og desværre kun give job til en mindre del af Skive-medarbejderne.