Abonnementsartikel

Der er tale om lidt af en revolution med Krones nye rundballepresser. Egentlig har den tyske virksomhed lanceret en helt ny linje af rundballepressere. En af de store ændringer er, at kæderne i kammeret er skiftet ud med en særlig konstruktion af gummibælter og jernmedbringere.

Det nye system hedder Novogrip og er ifølge Krone betydeligt lettere at vedligeholde i forhold til de tidligere kæder på presserne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men særligt én model skiller sig ud fra mængden. Comprima F 155 har nemlig fast pressekammer. Men alligevel er rundballepresseren i stand til at lave baller med variabel diameter.

Det kan lade sig gøre takket været en speciel fjederanordning, der kan stilles trinvist og dermed styre diameteren på rundballerne.

Fjedrene kan indstillet i trin af fem centimeter, og med det variable system kan Comprima F 155 presse baller med en diameter fra 1,25 til 1,50 meter.

Modellen kan også fås i en version med snitter og en version med integreret indpakker. Det giver Comprina’en tilnavnet XC og CF.

Krone er den første producent, som producerer en rundballepresser med fast kammer, der er i stand til levere baller med forskellig diameter. Det har også givet pote i form af en guldmedalje fra Agritechnica, hvor Krone vil have flere af de nye pressere udstillet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brøns Maskinimport er den danske importør af Krone og har dansk personale på standen hele ugen.

Fordelen ved den presser er, at kunder nu kan investere i en mere enkel og prisbillig presser med fast kammer, men stadig få nogle af de fordele, en dyrere presser med variabel kammer kan give.