Abonnementsartikel

Kun nogle få måneder efter introduktionen af den nye Puma-traktor udvider Case IH den nye modelserie med tre nye modeller i serien.

Det er i den nederste ende af skalaen, Puma får forstærkninger. Det sker med Puma 125, 140 og 155. De tre traktorer ligger i effektklassen 126 til 158 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har truffet denne hurtige beslutning om at lancere de nye traktorer, fordi der især indenfor området op til 150 hestekræfter er stor efterspørgsel på allround-traktorer med høj præstation og alsidighed, siger Christian Huber fra Case IH Product Marketing i St. Valentin, Østrig, hvor hele serien produceres.

Puma-modellerner afløser de tidligere MXM-modeller. Traktorerne har 6,7 liters Tier III-motorer med common rail og Power Management, som giver op til 25 hestekræfter ekstra ved pto-opgaver eller transport på landevej.

Serviceintervallet er forlænget på de nye pumaer, så der først skal kun udføres vedligeholdelse for hver 600 timer, lyder det fra fabrikanten.

Traktorerne er i stand til at levere 113 liter olie i minuttet ud gennem fjernudtagene, og der er mulighed for at få op til otte udtag på traktoren – fire i bag og fire midtermonteret under kabinen.

Ny motorfunktion

De tre nye modeller har fået en lille ekstra feature med fra Steyr-fabrikken. En ”Konstant motoromdrejningsfunktion” sikrer konstante motor- og pto-omdrejninger uafhængigt af svingende belastninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Chaufføren kan lagre to forskellige motoromdrejninger, som så vælges ved at trykke på en knap på Multicontrolleren. Ifølge Case IH er motorens effektivitet også øget ved hjælp af en ny termostatstyret ventilator.

Ligesom de større modeller er Puma 125, 140 og 155 udstyret med en 19 trins powershift-gearkasse med seks bakgear.

Transmissionen har CNH’s Memory Shuttle, som husker, hvilket bakgear der var tilkoblet før sidste vendegearfunktion. Et nyt Speed Matching-system er der også blevet plads til. Når brugeren træder på koblingen, skifter gearkassen automatisk til det mest velegnede gear i forhold til kørehastigheden.

Har man brug for skildpaddefart er det også muligt at få en krybegearsversion med 10 gear frem og seks bak. De 10 gear dækker et hastighedsområde fra 310 meter i timen til 1,56 kilometer i timen.

Førekabine uden b-stolpe

De små Puma-traktorer har samme type førerkabine, som bruges på de større modeller. Kabinen har ingen b-stolpe, hvilket giver bedre udsyn fra kabinen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere af instrumenterne er placeret i a-stolpen – samme koncept som på de større Case IH-traktorer.

Som ekstraudstyr i kabinen kan man få Pumaen leveret med farvemonitoren AFS Pro 600. Den har touch screen, og i monitoren kan man gemme op til 30 forskellige forager-automatikker, og brugeren har mulighed for at lave jobstyring af hver enkelt mark. Skærmen bruges også til autostyring og kan flyttes over på andre traktorer eller mejetærskere.