Fermenterede råvarer har vist sig at have en positiv effekt på tarmens sundhed målt op i mod medicisnk zink. Fermentering er en forgæring, hvor mikroorganismer, som mælkesyrerbakterier og enzymer bearbejder råvaren. Et af slutprodukterne er mælkesyre. Råvarer fermenteret med mælkesyrebakterier har en række positive egenskaber. Det er almindeligt kendt, at den rette fermentering giver en højere fordøjelighed. Mælkesyrebakterierne og en række organiske syrer er nemlig med til at holde grisens tarm i topform.

Mælkesyrefermentering kendes også fra yoghurt og vin. Mælkesyrebakterier er gode til at omsætte kulhydrater, som er delvis ufordøjelige for svin. Ydermere nedbryder fermentering de bitre smagsforbindelser, som findes i planter.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.