Abonnementsartikel

Forbedret tarmmiljø kan spare 30 kroner per slagtesvin

Fermenterede råvarer har vist sig at have en positiv effekt på tarmens sundhed målt op i mod medicisnk zink. Fermentering er en forgæring, hvor mikroorganismer, som mælkesyrerbakterier og enzymer bearbejder råvaren. Et af slutprodukterne er mælkesyre. Råvarer fermenteret med mælkesyrebakterier har en række positive egenskaber. Det er almindeligt kendt, at den rette fermentering giver en højere fordøjelighed. Mælkesyrebakterierne og en række organiske syrer er nemlig med til at holde grisens tarm i topform.

Mælkesyrefermentering kendes også fra yoghurt og vin. Mælkesyrebakterier er gode til at omsætte kulhydrater, som er delvis ufordøjelige for svin. Ydermere nedbryder fermentering de bitre smagsforbindelser, som findes i planter.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.