Abonnementsartikel

Agrovo tilbyder nu et GPS-udstyr til montering på både traktorer og mejetærskere, så der kan styres med otte centimeters nøjagtighed – udstyret sættes på rattet

En lettere dag for traktorpiloten og mindre overlapninger – samt med nogle systemer mulighed for at få kontrolleret trafik i markerne. Det er, hvad man får ud af at investere i udstyr til autostyring.

- Vores nye udstyr til autostyring med navnet Cultiva ATC kan ny styre gennem marken med en præcision på otte centimeter, forklarer Lars Nielsen, importør og indehaver af firmaet Agrovo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han vil præsentere det nye system på Agritechnica sammen med sit andet system kaldet RTK autostyring.

Uden licens

Lars Nielsen peger på, at det nye system kan køre via det gratis Egnos-signaler og en lokal RTK-referencestation, som man stiller op i eller i nærheden af marken. Så har man investeret i systemet, skal man ikke betale en årlig licens for at benytte det.

Det nye udstyr er beregnet til montering på en traktor eller mejetærskers rat, og det er så enkelt at montere, at man selv kan gøre det.

- Og man kan flytte det mellem maskinerne, hvis det er det, man ønsker, forklarer han.

Samme sted

En del af de udbudte systemer til autostyring er indrettet på en måde, så det ikke kan finde tilbage til nøjagtigt samme sted i marken år efter år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nogle systemer har også vanskeligt ved at justere for sidehæld, når man kører meget langsomt.

- Men vores systemer kan begge dele. Det betyder, at de både kan bruges til specialopgaver og til kontrolleret trafik, hvor man anlægger sprøjtespor samme sted hvert år, konstaterer Lars Nielsen.