Abonnementsartikel

Brattingsborg Gods på Samsø opsamler drænvand og anvender det til markvanding ? godsinspektør Kasper Hellemann Henricksen ser store perspektiver i systemet og etablerer nye bassiner.

Det er afgørende vigtigt, at afgrøderne får vand på de rette tidspunkter, så planten kan sikres i de forskellige stadier. På den baggrund er Brattingsborg Gods på Samsø i gang med et større projekt, hvor korn- og frøafgrøder vandes med opsamlet drænvand.

- Vi vander lige præcist, når planten har behov. Det betyder, at vi kan sikre kvalitet og udbytte. Det er typisk i maj, planten har brug for vand for at sikre kerne og senere i forbindelse med en protein gødskning for at sikre proteinindholdet. Systemet her gør, at vi kan sikre planten i de afgørende stadier, der har betydning for udviklingen af frø og kerne, siger godsinspektør Kasper Hellemann Henricksen.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.