Abonnementsartikel

Danish Crown fortsætter med at give en pæn restbetaling til kreaturandelshaverne.

Det blev i dag meddelt, at der gives 85 øre pr. kg kalve- og oksekød til kreaturandelshaverne. Det var sidste år 90 øre, og den årlige restbetaling har de senere år ligget forholdsvis højt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Året sluttede med en omsætning på 2,9 milliarder kroner i oksekødsdivisionen.

- Set under ét har det været et særdeles godt år for Oksekødsdivisionen – dog har der været et par udefrakommende vanskeligheder. Vi oplevede en skuffende grill-sæson, som stort set blev skyllet væk af den ene regnbyge efter den anden, og så har salget til Rusland været på retur, siger direktør Lorenz Hansen, Danish Crowns oksekødsdivisionen.

Oksekødsdivisionen har i årets løb helt overtaget rettighederne til varemærket Dansk Kalv, som Danish Crown de senere år har profileret sig med.

- Herhjemme mærker vi, at Dansk Kalv er en efterspurgt vare, og produktet har haft en bemærkelsesværdig større stigning end de øvrige produkter, siger Lorenz Hansen.

Desuden har oksekødsdivisionen markeret sig med åbningen af en ny forædlingsvirksomhed i Sdr. Felding i august. Denne fabrik skal udvikle nye produkter baseret på oksekød.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danish Crown har i 2006/07 slagtet 371.000 kreaturer mod 373.000 året før. En del heraf er slagtet på Husum-slagteriet i Tyskland, der slagter og forarbejder tyske kreaturer. De danske slagtninger svarer til 59,3 procent af landsslagtningerne.

Oksekødsdivisionen har 8.563 leverandører, hvilket er godt 700 færre end i 2005/06.

Antallet af medarbejdere er stort set uændret – tre mere er det blevet til i årets løb.