Abonnementsartikel

Den tørre sommer har sat sine positive spor i forhold til etableringen af næste års afgrøder. Den ellers meget fugtige og omkostningstunge lerjord er pludseligt blevet meget samarbejdsvillig. Det er helt utroligt, hvad naturens kræfter kan.

Efterårsarbejdet startede op den 18. august med etablering af raps med hvede som forfrugt. Ved høst målte jeg sprækker i jorden ned i 65 centimeters dybde, så vi vurderede, at det ikke var nødvendigt at bruge kræfter på at løsne jorden, da naturen nu havde gjort arbejdet for os.

Rapsen bliver altid etableret pløjefrit, og i år var ingen undtagelse. Derfor blev markerne harvet to gange forud for såning - en gang overfladisk, anden gang i 10-15 centimeter. Et godt redskab er et jordspyd, som vi har fast monteret på vores dybdeharve, der kan be- eller afkræfte os i at træffe de rigtige beslutninger. Ved såningen blev der placeret 300 kg Yaramila raps 17-5-10. Foruden at spare diesel undlod vi også at spredesneglegift, hvilket viste sig også at være et plus for at minimere omkostningerne uden at gå på kompromis.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.