Abonnementsartikel

Gødning er en stor post på vores omkostningsside, så det skal bruges der, hvor det giver bedst afkast.

Præcision kan være flere ting, vi kan tage teknologien til hjælp, eller vi kan benytte os af godt gammeldags håndværk. Men faktisk tyder noget på, at vi er nødt at gøre begge dele og tjekke op på, at vores maskiner leverer det resultat, vi forventer. Vi kan ikke blindt stole på teknologien.

Det gør sig især gældende indenfor gødningsspredning, hvor vi i Agro denne gang retter et skarpt fokus på, at vi får mest mulige ud af den gødning, vi spreder. Det kræver faktisk ikke meget mere end 30 til 60 minutter af ens tid. Så er det muligt at forbedre ens indtjening pr. hektar, at undgå "teknisk stribesyge" og minimere risikoen for lejesæd. Det eneste man skal gøre er at sætte nogle spredebakker op i marken og fylde den opsamlede gødning i målerør og vurdere resultatet. Så simpelt er det faktisk - og så alligevel ikke. Det kræver en lidt større indsats, men det kan man læse mere om i denne udgave af Agro.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Budskabet er dog, at det handler om at optimere spredebilledet, så vi får mest mulige ud af vores gødning, så vi sikrer et godt udbytte både i marken og på vores bundlinje.