Når tingene er sat i system, er det lettere at skabe de gode resultater i svineproduktionen.

Vi kender det vist alle sammen, dét der med at være i gang med flere ting på én gang. Så gør man lidt her, så gør man lidt dér, og pludselig er der noget helt tredje, man kaster sig over. Pludselig er overblikket væk, og opgaverne bliver måske ikke afsluttet, som de skulle.

Det gælder også i svineproduktionen, hvor det er særdeles vigtigt, at tingene er sat i system hver eneste dag, for at man kan opnå de ønskede resultater. Den erfaring har Andrea Vilp gjort sig. Hun har ansvaret for farestalden hos Jørgen Popp Petersen i Løgumkloster, der har 600 søer og sælger 30 kilos grise.

citat start

... Uden overblik og struktur kan man ikke lave resultater...

citat slut

Lige nu er hun i gang med et forløb, der går ud på at få et bedre overblik over de daglige opgaver og skabe mere struktur på hverdagen i farestalden - alt sammen med det formål at forbedre produktionsresultaterne.

Konsulent Karina Mikkelsen fra SvineRådgivningen i Vojens er rådgiver i forløbet, og der blev lagt ud med at formulere en handlingsplan. Foreløbig har der været tre besøg på bedriften, og mange ting begynder at gå den rette vej.

- Det er godt for mig, at få sat tingene mere i system i dagligdagen. Vi vil gerne have en lavere dødelighed blandt smågrisene, og der er rigtigt mange forhold, der spiller ind i den forbindelse. Resultaterne begynder nu at vise sig, og det giver mig en stor motivation, siger Andrea Vilp.

Der er et potentiale

Jørgen Popp Petersen, som er tredje generation på gården, er med i stalden hver morgen, men er optaget en del af organisatorisk arbejde, hvilket betyder, at han ofte er af sted til møder i løbet af dagen. Det gælder dels som medlem af Tønder Byråd for Slesvigsk Parti og dels som formand for landboforeningen og rådgivningsvirksomheden LHN i Tinglev. Han har to medarbejdere plus løs hjælp, når det er nødvendigt.

- For tre år siden var vi igennem en totalsanering af besætningen, fordi vi havde en del forskellige sygdomme, vi kæmpede med. Vi tømte det hele, rensede og fik helt nyt avlsmateriale. Herefter forbedrede vi vores resultater markant. Der kom hurtigt en effekt, det var meget positivt.

- Men nu er vi der, hvor vi skal til at opnå forbedringer igen, for det skulle jo gerne blive ved med at gå godt. I den forbindelse tror jeg på, at det er meget vigtigt med en nøje gennemarbejdet plan for det daglige arbejde og vores indsatser. Derfor er vi gået i gang med projektet her, fortæller han.

- Jeg ser helt klart et potentiale i at få en lavere dødelighed blandt smågrisene i farestalden. Det er noget af dét, vi har sat fokus på, og det er det overordnede mål i vores handlingsplan.

- Vi har et ældre staldsystem, og min tilgang til det her er, at vi skal have det bedste ud af det system, vi nu engang har - og så er det vigtigt at være oppe på dupperne hver eneste dag, siger Jørgen Popp Petersen.

Med når tingene sker

Karina Mikkelsen har foreløbig været i besætningen tre gange, og hun kommer altid på de tidspunkter, hvor arbejdsopgaverne udføres.

- Det er vigtigt at være der, når tingene sker. Andrea går foran, og jeg følger med og ser, hvordan hun udfører opgaverne. Herefter taler vi om, hvad der kan gøres anderledes. Det er jo ofte sådan, at små ændringer kan have stor betydning, og vi skal hele tiden huske på, at rettidig omhu er vigtigt, siger Karina Mikkelsen.

- Vi har især fokus på at få dødeligheden ned og på at få søerne til at passe flere grise, påpeger Karina Mikkelsen, der selv har 21 års praktisk erfaring med arbejde i farestald.

- Jeg bygger på mine erfaringer, og jeg har prøvet det hele selv. Jeg tror på, det har en værdi, at rådgiveren har en praktisk erfaring, så er det lettere at få teorien omsat til praksis, siger konsulenten, der sideløbende med arbejdet i svinebesætninger også tidligere har været rådgiver for Porcus Svinefagdyrlægerne i en periode.

Opfølgning er vigtig

Der er mange årsager til at mange smågrise dør, påpeger Karina Mikkelsen, som har udarbejdet en plan for, hvad der skal ske i besætningen for at løse problemet - og beskrevet, hvem der er ansvarlig.

Indsatserne handler bl.a. om at lave plader til hulerne, så de nyfødte kan spærres inde efter faring og ved fodring af søerne de første par døgn. Der skal tilføres mere varme, alle syge søer skal op hver dag og have vand og at alle syge søer skal behandles før 7.30, så de bliver bedre til at malke så hurtigt som muligt.

Andre tiltag er at foderstyrken ved faring skal ned for at undgå for mange dødfødte, at vandventiler tjekkes og at der gøres weekend-klar hver fredag, så det er nemt at passe i weekenden. Små og store indsatser, meget forskellige - men alle af stor betydning.

- Det nytter ikke noget, at vi taler om et problem og hvad der skal til for at løse det, hvis ingen følger op. Derfor gør jeg meget ud af den del, siger Karina Mikkelsen, der beskriver handling, hvem der udfører opgaven og tjekker op på, om opgaven er udført og målet er nået.

- Det er meget lavpraktisk men samtidig meget effektivt. Hvis man går i gang med et forløb som dette, er det jo fordi der er en udfordring, og derfor er det vigtigt, at jeg følger op, fortæller hun.

Hendes besøgsrapporter viser således helt klart, hvad der er sket og udført - og med rødt hvad der ikke er udført.

- Det er vigtigt, at man er systematisk, og det er nødvendigt at være meget detaljeret med hensyn til hvem der gør hvad. Der kommer løbende nye opgaver og tiltag til, og min opgave er at sørge for, at ejer og ansatte kan bevare overblikket.

Fra kontor til stald

Andrea Vilp har otte års erfaring med at arbejde i svineproduktion, og hun har arbejdet på stedet i tre år.

- Jeg er oprindeligt kontoruddannet, men ville gerne arbejde med dyr. Jeg har aldrig fortrudt, at jeg skiftede til landbruget, og jeg er meget glad for at arbejde med grise.

- Men jeg kunne godt se, at der var noget, der kunne blive bedre, og jeg var måske ved at miste lidt overblik i stalden.

- Derfor er jeg rigtig glad for det her forløb, for det hjælper mig med at få struktur på hverdagen. Karina giver gode råd og siger, hvor jeg skal sætte ind og hvad der skal gøres. Det er meget håndgribeligt og det virker.

- Det giver mig et stort engagement, når jeg kan se, at vi kan få det til at fungere bedre, siger Andrea Vilp.

Får tingene frisket op

Jørgen Popp Petersen understreger, at forløbet med Karina Mikkelsen på ingen måde er en kritik af medarbejdernes indsats.

- Jeg kunne se, at vi var ved at falde lidt tilbage og komme ind i en dårlig spiral. Det kunne ses på resultaterne. Vi rendte nogle gange lidt rundt om os selv og var ikke top-effektive. Vi trængte til at få nogle ting frisket op, det gælder også mig selv. Det er altid godt at få nye øjne på.

- Det her skaber motivation, det er måske det allervigtigste. Jeg fornemmer, vi er kommet lidt mere op på dupperne, og jeg synes, det er en fornøjelse med dette forløb. Det er jo sjovt at arbejde, når det går godt. Og det er vel og mærke nødvendigt, at effektiviteten er i top, for ellers kan vi ikke være her.

- Det her er brugbart og håndgribeligt. Her omsættes teorien til noget, der virker. Vi har brug for det, og det giver god inspiration. Jeg tror på, at der fremover bliver større behov for rådgivning af den her type.

- Jeg kan også mærke, at Andrea er glad for det. Og hvis hun er godt tilpas, så går det også bedre med grisene, tingene hænger jo sammen, lyder det.

Karina Mikkelsen er af samme overbevisning:

- Det er vigtigt, at man har et drive til at forbedre tingene hele tiden. Og det er demotiverende at arbejde med noget, der ikke lykkes. Derfor er det så vigtigt, at man skaber sig et overblik, så man kan få det hele sat i system, så skal resultaterne nok komme, siger hun.