Abonnementsartikel

- Det er vigtigt, at være på forkant med blandt andet bestillingen af såsæd. Sørg for at være ude i god tid og tænk allerede nu over sortsvalget til foråret, lyder rådet fra Henrik Mulvad.

I september har mange naturligt haft fokus på at få sået vintersæd. Særligt i første uge af måneden var der så meget run på såningen af blandt andet af vinterrug, at markedet blev støvsuget for rug-udsæd. Heldigvis for de landmænd, som ikke havde sikret sig udsæd, afløste en periode med nedbør tørvejret først på måneden og gav plads til, at nye forsyninger kunne komme på markedet og de sidste kunne også få sået rug.

Men det beviser endnu engang, at det er vigtigt, man er på forkant med bestillingen af såsæd. Såsæd til efterårsbrug skal handles i juni måned. Og det har flere årsager. Blandt andet får man de bedste priser på dette tidspunkt. Man kan desuden frit vælge mellem de mest eftertragtede sorter og sidst men ikke mindst, er det muligt at få såsæden leveret i god tid inden såning. En klog mand sagde engang, at fremtiden tilhører de, der kan planlægge - dette gør sig også gældende indenfor disponering af såsæd.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.