Abonnementsartikel

Sagerne om ulovlige transporter af dyr fra Danmark og langt øst på ind i Rusland fortsætter. For Gud ved hvilken gang viste Tv-avisen i aftes igen billeder af en transport, hvor forholdende var dybt kritisable.

Der var tale om en transport af 242 drægtige kvier sendt fra Danmark af Bovi-Danmark til Rusland tilbage i februar måned. Dyrene stod på lastvognene i 90 timer i træk og ved ankomsten var en af dem døde.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En af de indblandede vognmænd var Peter Ottesen, der tidligere på året var i både mediernes og myndighedernes søgelys på grund af en skandaløs transport af svin, der vadede rundt i søle til knæene og åd af hinandens kadavere.

I vognmandens rapport er det blandt andet anført, at kvierne blev læsset af den 20. februar, men tv-billederne, som en tysk dyreværnsorganisation har taget, viser at det først skete 28 timer senere – om morgenen 21. februar

Der er således blevet løjet over for myndighederne, og det betyder, at Bovi-Danmark formentlig skal betale 240.000 kroner tilbage til EU, som de har modtaget i eksport restitution for den pågældende transport.

Bovi-Danmark var ikke vidende om forholdende, men meddelte i aftes, at alle transporter til Rusland suspenderes, indtil det kan garanteres, at de kan foregå på ordentlig vis.