Abonnementsartikel

Et ønske om at komme helt tæt på forbrugeren førte til udvikling af et nyt koncept hos landets største økologiske svineproducent. Man skal fortælle om både succeser og udfordringer, mener Bertel Hestbjerg.

På græsmarkerne går søerne rundt med krølle på halen og mudder op langs benene. Små, elektriske tråde sørger for at holde dem i hver deres fold, hvor de har fri adgang til mad og mudderbad. Pattegrisene kan til gengæld løbe på besøg hos hinanden, som de har lyst til, og tuller ofte omkring på de brede græsgange mellem farestierne.

Hvis det blæser eller er varmt, kan de søge ly og skygge inde mellem de mange poppel- og frugttræer, der står i den ene ende af stierne. Hvis det er koldt, kan de lune sig i isolerede hytter, som er fyldt med halm. Grisene bliver ikke flyttet fra soen, før de er ti uger gamle, og de har alle sammen hele haler uden bidemærker.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.