Abonnementsartikel

- Dansk mejeribrug står godt rustet i forhold til verdenssituationen, og vi vil fortsat markere os som et af de bedste mejeribrug i verden.

Sådan sagde Bent Juul Sørensen, formand for Mejeriforeningen, som optakt til, at danmarksmestre og nordiske mestre skulle kåres i Scandinavian Dairy Contest/Landsmejeriudstillingen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Og de danske mejerier levede op til Bent Juul Sørensens forhåbninger og løb med to af de tre titler i Scandinavian Dairy Contest, hvor præmierne blev overrakt af HKH Prins Joachim.

Stor succes

Formålet med Landsmejeriudstillingen er at fremme en faglig stolthed gennem bedømmelse og præmiering. Desuden er målet, at udstillingen inspirerer til forbedret kvalitet, produktudvikling, kendskab til sortiment og kvalitetsudvikling.

Landsmejeriudstillingen fandt i år sted i Messecenter Herning sammen med FoodPharmaTech 2007 – Nordeuropas største fagmesse for fødevareteknologi og udstyr til den farmaceutiske industri.

Årets udstilling tiltrak omkring 10.000 besøgende over tre dage, hvilket karakteriseres som en stor succes.

Med 1.734 tilmeldte mejeriprodukter var der lagt op til en rekordstor udstilling, men en fejl i toldbehandlingen betød, at samtlige islandske mejeriprodukter strandede i Stockholm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dobbelt dansk

På åbningsdagen var det således danske, svenske, norske og færøske mejeriproducenter, der tørnede sammen i en dyst på faglighed og kvalitet i kategorierne ost, smør og konsummælksprodukter.

Den dyst dominerede danskerne. I både oste- og smørkategorien løb danmarksmestrene også med sejren i Scandinavian Dairy Contest.

Bornholms Andelsmejeri vandt både Danmarksmesterskabet og Scandinavian Dairy Contest i kategorien Ost med Danablu 60+ 4 kg.

Holstebro Mejeri, Arla Foods, løb også med to titler – mejeriet vandt Scandinavian Dairy Contest og Danmarksmesterskabet i Smør-kategorien for produktet 250 g usaltet.

I konsummælk-kategorien vandt norske Tine Mejeriet Øst fra Oslo Scandinavian Dairy Contest med produktet Litago yoghurt banan 3,8 procent, 4x125 g.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I denne kategori blev danmarksmesteren Slagelse Mejeri, Arla Foods, med en pære/banan yoghurt.