Abonnementsartikel

Med 2000 hektar konventionel og 20 hektar økologisk jord under plov starter Adamshøj Gods ved Ringsted til foråret en stor produktion af økologiske æg. Godsejeren investerer et tocifret millionbeløb, og han har aldrig arbejdet med husdyr tidligere.

Stokke i nabomarken til hoved- og avlsbygningerne på Adamshøj markerer, at her er gang i noget. Der er sået byg, ærter og græs i marken, og nyplantede træer/buske står på snorlige rækker. På sin Ipad viser godsejer Carl Boisen-Thøgersen plantegninger af et splinternyt hønsehus til 6x3.000 høns og seks tilhørende hønsegårde, som kommer til at ændre billedet markant, når man kører op til gården.

Adamshøj har 2.000 hektar under plov, og de 1.600 hektar heraf er forpagtet. Sidste år fortalte driftsleder Knud Arne Aakær Frandsen Agros læsere, hvordan godset passer markerne og håndterer forpagtningsaftaler - nu har Agro været på besøg igen. Denne gang for at høre om omlægning til økologi og etableringen af en økologisk ægproduktion på ejendommen. Miljøgodkendelsen er i hus, byggetilladelsen på vej, og første spadestik tages i slutningen af august.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.