Abonnementsartikel

Kongskilde viste flere nyheder på Agritechnica, og blandt andet en ny plovserie fra Överum var i fokus

Normalt forbinder man Kongskilde med røde maskiner, som også lyder dette navn. Men den danske producent har også andre varemærker med i programmet, og et af de kendte i Danmark er Överum, som fremstilles i Sverige.

Agritechnica 2007 var anledningen til at introducere to nye plovserier fra dette mærke i form af Vari Flex EVL og Vari Flex CX Plus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og så blev der vist to nye såbedsharver i form af Vibro Master 2500, som kan monteres med fire forskellige typer tænder.

Besøgende på standen kunne også se den nye Flexi Drill, som egner sig til såning efter såvel en plov for en forudgående jordbearbejdning med andre redskaber end en plov – og under egnede forhold til direkte såning uden forudgående jordbearbejdning.

Halvbugseret plov

Vari Flex EX er en serie halvbugserede plove fra Överum.

Der er tale om tre modeller, nemlig med seks, syv eller otte furer. De er velegnede til traktorer med op til 300 hestekræfter, oplyser Kongskilde.

Furebredden justeres trinløst fra 30 til 55 centimeter under pløjningen – uanset om det er for at tilpasse kiler eller for at køre gennem svær jord eller op ad en bakke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rammen på ploven er af en ny konstruktion, som både er konstrueret med henblik på nem daglig service og holdbarhed.

Hjulet på ploven er kraftigt, og hvis man vil pløje on land, kan det lade sig gøre med en speciel trækkrog.

Liftophængte furer

Det er ikke alle, der ønsker bugserede eller halvbugserede plove, selvom de skal have en stor størrelse.

Til dem, der gerne vil pløje stort med ploven ophængt i liften har Kongskilde lanceret en serie Överum Vari Flex CX Plus, som er en vendeplov med fem furer i to udgaver.

De to udgaver adskiller sig ved at have enten 90 eller 100 centimeter mellem plovlegemerne. Begge har en åshøjde på 75 centimeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når afstanden mellem plovlegemerne er 90 centimeter, går den effektive arbejdsbredde fra 150 til 250 centimeter – det vil sige furebredde fra 30 til 50 centimeter.

Med en afstand på 100 centimeter mellem plovlegemerne går arbejdsbredden fra 175 til 275 centimeter – det vil sige furebredde fra 35 til 55 centimeter.

For at køre med de to modeller kræves der mindst 120 hestekræfter og op til 200 hestekræfter, oplyser Kongskilde.

Bedre såbed

Højere pris på afgrøderne gør det endnu mere attraktivt at forbedre etableringen af afgrøderne, så et højt udbytte kan komme i hus.

Derfor er der også flere, som er begyndt at bruge en såbedsharve på sværere jorden forud for kørsel med en såkombination eller en skiveskærssåmaskine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til disse landmænd har Kongskilde udviklet Vibro Master 2500, der fås med arbejdsbredderne 6,5, 7,5 og 8,5 meter.

Transportbredden for alle tre modeller er opgivet til 2,5 meter.

Harven kan monteres med forskellige typer efterharver.