Abonnementsartikel

En gruppe forskere på Københavns Universitet har undersøgt, hvordan rækkefølge og tidsinterval spiller sammen, når insekter udsættes for kemiske og biologiske bekæmpelsesmidler i kombination med hinanden. Resultaterne viser, at man med den helt rigtige eksponeringsmetode kan mindske brugen af kemiske bekæmpelsesmidler markant.

Det kommer næppe som en overraskelse, at skadedyr er en stor gene i landbruget. Alt fra korn til grøntsager lider overlast, når skadedyrene invaderer afgrøderne, og her er kemisk skadedyrsbekæmpelse ofte en fast del af løsningen. En løsning, der normalt ikke associeres med bæredygtighed, og som derfor har skabt grobund for forskning i grønnere, biologisk baserede bekæmpelsesmetoder:

- I mange år har man arbejdet med særlige svampe som bekæmpelsesmiddel, fordi de er i stand til at inficere og dræbe insekter uden at skade miljøet på samme måde som den kemiske pendant. Men indtil nu har det været en udfordring at få svampene til at virke effektivt nok i den virkelige verden, forklarer Nicolai V. Meyling fra Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet og fortsætter:

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.