Abonnementsartikel

Kornrensning kan give dig bedre nytteværdi og en bedre pris for dit korn. Men hvordan og hvornår er det bedst at gøre det?

Nyhøstet korn indeholder ikke blot rene kornkerner, men også avner og emter, støvpartikler, ukrudtsfrø, stumper af ikke-færdigtærskede aks, sand og jord fra lejesæd, sten og andet, som skærebordet har samlet op. En sjælden gang finder man også en bolt eller andet metal fra mejetærskeren.

Bortset fra kornkernerne, har alt det øvrige nævnte ingen næringsværdi for husdyr. Ydermere vil nogle af fremmedkomponenterne kunne påføre direkte skade på dyrene eller udløse problemer med sundheden i besætningen. Endelig kan fremmedlegemer som sten og stål udløse betydelige omkostninger til reparation af møllen, ligesom sand i kornet forøger de generelle slid på møllens komponenter. Derfor bør korn, som skal bruges til svinefoder, renses inden det bruges i foderproduktionen.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.