Den 38-årige Christian Lund fra Skodborg ved Vejen blev tirsdag aften valgt som ny formand for Sønderjysk Landboforening.

Han blev udpeget uden modkandidater ved generalforsamlingen på Agerskov Kro og afløser Henrik Frandsen, der efter seks år takkede af for i stedet at hellige sig sit virke som næstformand for organisationen Landbrug & Fødevarer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Christian Lund var i forvejen medlem af bestyrelsen i Sønderjysk Landboforening. Yderligere er han formand for Syddansk Kvæg og næstformand i Landbrug & Fødevarer, Kvæg.

- Jeg takker for tilliden og glæder mig til at fortsætte Henrik Frandsens virke og vil arbejde for stadig at sætte Sønderjysk Landboforening på landkortet både politisk og gennem vores rådgivningsvirksomhed, lød det fra Christian Lund.

- Det er også vigtigt for os at holde Landbrug & Fødevarer og vore folketingspolitikere til ilden i kampen for, at vi kan få mere rimelige forhold med mindre bureaukrati og kontrol og en lempelse af de helt urimelige kryds-overensstemmelsessanktioner, fortsatte Christian Lund, der også finder det vigtigt at få løst de økonomiske problemer, der præger landmændene.

På hjemmefronten driver Christian Lund et kvægbrug med 250 SDM køer og 420 hektar. Han er gift med Inge Marie, og parret har fire døtre.