Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

Arrangementer

Tilføj arrangement
, Møde

Inspirationsmøde om geder på naturarealer

Geder på naturarealer – hvorfor det?
Formålet med mødet er at udbrede kendskabet til, hvad geder kan gøre i et naturareal samt dele erfaringer med de praktiske løsninger med hold af geder i naturarealer.

Program

Besøg på arealer med geder og kvæg. Effekt af geder som kratrydder og effekt på gyvel v. Kasper Skjærlund, Naturstyrelsen og dyreholder Peder Olesen
Oplæg om erfaringer med opstart med geder og andre undersøgelser.
Viden fra interview om erfaringer med opsyn, pleje, indhegninger v. Birthe Thordahl, Velas.
Fælles snak
Kaffe, the og kage undervejs.Et hold geder har siden 2021 afgræsset i Svanninge Bakker sammen med kvæg. Vi skal på mødet se og høre, hvad erfaringerne er med geder som kratrydder af især gyvel.
Der er flere og flere, der gør sig erfaringer med geder, som kratrydder gennem årene, men der er stadig mange naturarealer, som måske kan drage nytte af en mere varieret græsning.

Der går mange rygter om udfordringer med geder inden for indhegninger i naturarealer. Alligevel er flere startet på et mindre gedehold, som supplement til afgræsning i naturområdet. Velas har talt med ca. 10 af disse og har samlet deres erfaringer ind, som vi vil dele og lægge op til snak og dialog om emnet. En pointe fra interviewene er, at det var svært at finde viden og konkret erfaring med hold af geder i naturpleje.Vi glæder os til at se jer til en aften med masser af vidensdeling!

Forsiden lige nu

Bovi | Kvægbrug

Klimavrøvl og vinterudfordringer

ABONNEMENT
Klimavrøvl og vinterudfordringer

Hyo | Svinebrug

Avl efter antal patter

ABONNEMENT
Avl efter antal patter