Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

Arrangementer

Tilføj arrangement
, Andet

Fagligt Fokus i Marken

Fagligt Fokus i Marken

Velas Økologi og Østdansk Landboforening byder velkommen til en række spændende møder, hvor der sættes fokus på den nyeste viden inden for økologisk planteavl.

På møderne kan du få inspiration til nye driftsgrene og afsætningsmuligheder gennem bedriftsbesøg, fremvisning af markforsøg, faglige oplæg og netværk.

Arrangementerne er i samarbejde med Østdansk Landboforening.1. møde
Onsdag d. 31. maj
Markvandring på AU Flakkebjerg | Se fremtidens boghvedesorter til økologi og meget andet
Vi besøger AU Flakkebjerg, som er forsøgsafdeling under Aarhus Universitet. Her skal vi se mekanisk vækststandsning af kartofler, biologisk bekæmpelse og monitorering af skadedyr i bl.a. raps samt sorts- og kvalitetsafprøvning af boghvedesorter og fremtidens blomsterstriber.

Fonden for økologisk landbrug støtter projektet:
Boghvedes egnethed og kvalitet til økologisk fødevareproduktionMonitering af skadedyr i raps og korsblomstrede frøafgrøder støttes af GUDP og Frøafgiftsfonden

Fremtidens blomsterstriber er et projekt finansieret af Miljøstyrelsens program for bekæmpelsesmiddelsforskning

2. møde
Tirsdag d. 13. juni
Bedriftsbesøg Lammehave Økologi på Falster | Oplev et alsidigt landbrug med direkte afsætning af egne produkter
Vi besøger Jacob Jørgensen, der driver Lammehave Økologi - en alsidig bedrift med bl.a. produktion af mel fra egne marker, æglæggende høns, lammekød, grønsager og egen gårdbutik. Jacob driver et dagtilbud, og vil til næste år lægge om til biodynamik. Vi ser også hans polykultur med produktion af fuldfoder til høns.

3. møde
Tirsdag d. 19. september
Markvandring i frøavls- og rapsmarker med rundvisning hos DLF i Benløse | Fokus på pleje af frøudlæg og etablering af raps
Vi har arrangeret en kombineret markvandring og rundvisning på DLF i Benløse med fokus på pleje af græsfrø- og kløverudlæg og etablering af raps. Vi besøger forskellige frøgræs- og hvidkløvermarker samt nyanlagte rapsmarker hos avlere på Vestsjælland og kører efterfølgende til DLF i Benløse, hvor vi får en rundvisning i renseriet og en sandwich.
Sted: Vi mødes i en mark på Vestsjælland (adresse kommer senere)
Vi slutter af på Smålodsvej 22, 4100 Ringsted

4. møde
Tirsdag d. 26. september
Bedriftsbesøg med fokus på etablering af skovlandbrug i samarbejde med Regen Farmer​
Vi besøger et landbrug, der satser på etablering af en skovlandbrugsproduktion. Hvordan kommer man i gang og hvilke muligheder er der? I samarbejde med Regen Farmer, der laver projekter over hele verden med skovlandbrug, vil vi sætte fokus på etablering og forskellige produktionsformer indenfor skovlandbrug.
Sted: Adresse kommer senere
Tilmelding
Møderne er gratis, men kræver tilmelding senest to dage før af hensyn til forplejning.
BEMÆRK: Ønsker du at deltage i mere end ét møde, skal du tilmelde dig flere gange.Vi glæder os meget til at se jer til en inspirerende møderække!

Forsiden lige nu

Bovi | Kvægbrug

På med ja-hatten

ABONNEMENT
På med ja-hatten

Hyo | Svinebrug

Hygiejne ved inseminering

ABONNEMENT
Hygiejne ved inseminering