Arrangementer

Tilføj arrangement
, Møde

HandelsErfa

HandelsErfa Efterår 2019

I samarbejde med AgroMarkets afholder vi HandelsErfa i vores hus i Søften

Ansvarlige for mødet er AgroMarkets’ chefanalytiker John Jensen og cheføkonom Hans Fink fra LMO.

Ingen viden uden fyldte maver:

Til HandelsErfa starter vi naturligvis ud med kaffe og morgenbrød.

Dagens program:
9.45: Kaffe og morgenbrød
10.00: Velkomst
10.05: Finans
•Tilbage til guld? Er tilliden til vore valutaer sat på prøve med alle de penge, der trykkes? ◦Vi ser nærmere på, hvordan markedet reagerer på det verdensomspændende eksperiment med at trykke penge.
◦Officielt er inflationen meget lav, men der er hyperinflation mange steder. Hvem betaler regningen for de mange nye penge, og får vi en markant rentestigning?

•Stå stærkt i næste recession. ◦Et efterhånden langvarigt opsving kan medføre en hård recession – måske inden for et par år – trods centralbankernes alternative instrumenter. Men måske er det i virkeligheden sundt på længere sigt, at økonomien får sig et pusterum.
◦Vi ser på, om du er i farezonen, når konjunkturerne vender, og på hvordan du kan forberede dig, så du bliver en vinder i næste nedgangsperiode.

•0,5 % rente i 30 år – skal du slå til? ◦Bundrekorderne øger interessen for fastforrentede lån, og F5 er billigere end Cibor.
◦Vi vurderer på, om du bør skifte dit Cibor lån ud – evt. med et 10-årigt lån med negativ rente.
◦Måske er en fast renteswap eller et fastforrentet konverterbart lån bedst i en fremtidig vendefase.
◦Vi kigger også på, hvorfor udenlandske investorer er så vilde med danske realkreditobligationer.
◦Ligesom det måske er nu, at du skal ændre din finansieringsvaluta fra EUR til DKK.

12.00: Frokost

12.45: Råvarer
•Høsten i USA er på vej i hus og Sydamerika sår. Forventninger til retning på proteinmarkedet ind i 2020. ◦USA’s majs- og sojahøst og såningen i Sydamerika er i gang. Det kan påvirke et ellers roligt marked – vi hjælper dig med at vurdere på dit fremtidige sojakøb.

•Korn og foder 2020: ◦Vi har allerede handlet det meste, og så skal vi have kigget på, hvornår vi går i markedet igen. Hvornår kan vi fx afdække foder på høst 2020? Der er ekstremt store prisforskelle, så vi giver dig et par gode råd om at stille de rigtige spørgsmål. Også når det drejer sig om maltbyg, der ligger fuldstændig underdrejet.

•Tjek priser og grafer. ◦Kemitjek er for dig, der ikke har benyttet licitation til at tage priser hjem. Du kan let tjene 8-10 %.

•​ NYHED: ◦​Købssignaler på fedt og vegetabilske olier, samt priser på calciumforsæbet fedt.
◦Nye grafer og set up på vores hjemmeside giver nye muligheder.

Branchejob logo
Gødningsplacering ad libitum

Gødningsplacering ad libitum

Den nye Bednar Omega FL disc-såmaskine placerer gødningen der, hvor den enkelte planteavler finder det hensigtsmæssig og optimalt i forhold til afgrøde og jordbundsforhold.

Udvalgte PARTNERS

reklame