Papirerne til generationsskiftet på Svinningegården ved Holbæk lå klar til underskrift, da Simon Hansen-Nord d. 4. juli 2017 pludseligt mistede sin 69-årige far blot tre dage før hans 70-års fødselsdag. Nu kæmper den nyuddannede agrarøkonom med at få boet på plads og fremtidssikre ejendommen. Agro har besøgt ham, før markarbejdet gik i gang.

6. april, solskin og blæst. Simon Hansen-Nord går som de fleste andre planteavlere og venter på at kunne komme i marken og så. Forude venter markdrift på ejendommens 314 hektar, hvoraf 270 hektar er ager. Derudover er der 22 hektar økologisk jord, som bortforpagtes. En del af ejendommen ligger på Lammefjorden, og afgrøderne kartofler, gulerødder og asparges er derfor kommet ind i sædskiftet, efter at hans nu afdøde far, tidligere medlem af folketinget for Venstre, Peter Hansen-Nord købte ejendommen i 2005. Øvrige afgrøder er brødhvede, maltbyg til fremavl, rajgræsfrø og spinatfrø.

33-årige Simon Hansen-Nord har en karriere som officer i hæren og har været udsendt til Afghanistan to gange i henholdsvis 2010 og 2014. I 2015 søgte han orlov fra hæren med henblik på at uddanne sig til agrarøkonom på Dalum Landbrugsskole.

- Efter studentereksamen kom jeg direkte ind i Forsvaret, og efter 12 år synes jeg, at tiden var moden til at prøve noget andet og forberede mig på det generationsskifte, som jeg havde aftalt med min far. Mens jeg færdiggjorde de sidste eksaminer som agrarøkonom i juni 2017, røg min far på sygehuset, mens alle papirer til et fuldt generationsskifte lå klar. Underskrivningen af papirerne blev imidlertid udsat, fordi min fars advokat, som også var en god ven af familien, var død nogle uger tidligere, fortæller han.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind