- Ny teknologi ændrer markedssituation, og jeg tror, teknologi kan blive vejen til, at dansk landbrug kan få lov til at dyrke mere med lavere miljøbelastning, nævner Torben Vagn Rasmussen.

I Herfølge, lidt syd for Køge, driver Torben Vagn Rasmussen 130 hektar med hvede, maltbyg, raps, sukkerroer samt slagtesvin. Han har de seneste to vækstsæsoner arbejdet med præcisionsgødskning. Med en investering på 180.000 kroner, gå-på-mod og masser af timer er det lykkes at omfordele kvælstofgødningen og hæve udbytte og proteinindhold, der hvor planterne fik, alt det, de kan optage. En del af udbyttestigningen kan tilskrives landbrugspakken og resten en omfordeling af kvælstof fra sukkerroerne til hveden som et eksperiment.

- Det er "disruption", det vil sige, at ny teknologi ændrer markedssituation, og jeg tror, teknologi kan blive vejen til, at dansk landbrug kan få lov til at dyrke mere med lavere miljøbelastning, nævner han, som begrundelse for, at deltage i Landbrugsstyrelsens pilotprojekt.

- Jeg håber på, at kvælstof ved hjælp af smart gødskning kan gå hen at blive "stuerent" uden for landbruget. Og så kan vi oven i købet tjene penge på det, hvis vi får lov til at gøde efter de behov, som planterne har på ejendommens jorde, siger han.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind