Alle har udfordringer. Både politikere, virksomheder, demokratiet, banker og så videre. Baseret på egen livserfaring har jeg ej heller mødt et eneste menneske, der ikke har private udfordringer. Og heldigvis for det. Udfordringer skaber muligheder. De skaber fremdrift og forbedring - hvis vi tør reagere på dem.

Slår man "udfordringer" op i ordbogen, kan man finde denne definition: "En udfordring er et forhold, som virksomheden skal reagere på. Udfordringer kan være både muligheder og trusler, der opstår, og som er relevante i forhold til de kritiske succesfaktorer". Det ligger indbygget i ordets karakter, at udfordringer er noget, som man skal reagere på. Samtidig fremhæves det, at udfordringer både kan skabe muligheder og trusler for succes.

Landbrugets bæredygtighedsudfordringer

... jeres bæredygtighedsudfordringer går ikke væk ved putte hovedet i jorden...

Dansk landbrug har unægteligt mange styrker. Især når der sammenlignes med landbrugskollegaerne i resten af verden. Men lige som alle andre erhverv, har landbruget også udfordringer - store udfordringer.

I Tænketanken Frej er vi ofte ude og holde oplæg for jer landmænd, og det er altid en fornøjelse. Der er stor debatlyst, og dem vi holder oplæg for har mange inputs og overvejelser om, hvordan man kan oplyse københavneren, og hvordan forbrugerne kan få en større forståelse for jeres erhverv. I vinters ville vi gerne have jer landmænd til at kigge mere indad. Når vi var ude og holde oplæg, spurgte vi derfor: "Hvad er de tre største bæredygtighedsudfordringer på deres bedrift?". Men ved dette spørgsmål var der ingen debatlyst. Hele forsamlingen klappede i, som havde vi spurgt ind til en lidt for våd julefrokost. De landmænd, som vi holdt oplæg for, lavede strudse-tricket og ville ikke anerkende, at de som bedrift havde nogen bæredygtighedsudfordringer. De alt for skeptiske forbrugere og den hyperkritiske presse var et problem, lød det. Men bæredygtigheden - den var der styr på!

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind