Naturlighed er gået fra at være en verdensomspændende megatrend til en efterspørgselsfaktor, som industrien ikke kan komme udenom. En væsentlig del af forbrugerne fravælger i stigende grad produkter med kunstige tilsætningsstoffer og farver, hvis de kan få et naturligt alternativ. Og der er alternativer til mange af de klassiske tilsætningsstoffer, for eksempel er det muligt fra planter som gulerødder og rødbeder at udvinde stoffer til farvning af fødevarer. Derudover er der en stor interesse for naturmedicin og helsekost som alternativ til medicin eller som kosttilskud. Den store udfordring er imidlertid at producere tilstrækkelige mængder af stofferne. Den udfordring har BioFactory taget op og resultaterne er blandt andet beskrevet i fem eksempler. Om det også bliver gode forretninger afhænger ofte af de omkostningstunge godkendelsesprocedurer, som nye stoffer skal igennem for at blive godkendt som naturlægemidler eller fødevarer og om producenterne får lov til at anprise eventuelle effekter. Finansieringen af bioøkonomi kan for eksempel findes i Danmarks Grønne Investeringsfond.

1. Rødkløver forebygger knogleskørhed

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.