Det kræver en stor indsats, hvis man skal undgå brug af antibiotika i sin besætning.

Seniorforsker Mette Vaarst, Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet fortæller, at den aktuelle interesse for antibiotikafri produktion ikke alene skyldes et ønske om at forebygge antibiotikaresistens. Interessen skyldes også et ønske om at lave en certificerbar antibiotikafri produktion af blandt andet økologisk mælk. Kunderne er der i USA.

En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet peger på, at antibiotikaforbruget i mange danske økologiske besætninger er forholdsvis lavt og giver et godt udgangspunkt og dermed et stort potentiale for at lave en produktion uden antibiotika, men det er ifølge Mette Vaarst vigtigt at understrege, at et lavt antibiotikaforbrug skal være baseret på et lavt sygdomsniveau, og det kræver en stor indsats for at fremme dyrenes sundhed og forebygge sygdomme.

...et lavt antibiotikaforbrug skal være baseret på et lavt sygdomsniveau...

Sammen med professor Jan Tind Sørensen har hun netop udgivet rapporten "Muligheder for antibiotikafri produktion af økologisk mælk og svinekød i Danmark" - en bestillingsopgave fra Landbrugsstyrelsen.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind