Da Fødevare- og Landbrugspakken fra december 2015 blev præsenteret, var et af punkterne i planen for at få dansk landbrug på fode igen, at der skulle udføres et nabotjek for at se nærmere på, om regler og rammevilkår for den økologiske produktion af frugt og grønt kunne ændres. Målet var, at de danske frugt- og grøntproducenter skulle have forbedret konkurrenceevnen, så flere af de økologiske produkter på supermarkedets hylder fremover stammer fra danske producenter.

Der er ordrer at hente for de danske producenter, men udviklingen går den forkerte vej. Ifølge Danmarks Statistik steg den økologiske eksport af frugt og grøntsager godt nok med 34 procent fra 210 millioner kroner til 282 millioner kroner fra 2014 til 2015, men samtidig steg importen også med cirka 34 procent fra 588 millioner kroner til 792 millioner kroner - altså yderligere 204 millioner kroner til bundlinjen hos konkurrenter rundt i verden.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.