Seges og Aarhus Universitet forsker i flere typer drænvirkemidler, som skal afhjælpe udfordringer med tab af næringsstoffer via dræn fra markerne.

Drænvirkemidler er en faktor, man som landmand er nødt til at forholde sig til i fremtiden. Der skal gøres en indsats for at reducere mængden af kvælstof og fosfor, som overføres til vandmiljøet, og der er flere bud på løsninger, som kan være med til at løse netop denne opgave.

I Odder Kommune har Seges i samarbejde med Aarhus Universitet længe testet nye tiltag, som man som landmand kan anvende. Nogle er længere i testfasen end andre. Fælles for dem alle er dog, at de har en effekt, som kan dokumenteres og de kan etableres i forskellige former i forbindelse med markdræn

- For os er det vigtigt, at kunne levere gennemtestede og virkningsfulde tiltag, som kan implementeres direkte hos landmanden. Det er formålet med de forsøg vi har kørt i Odder gennem de seneste mange år, siger Flemming Gertz, som er landskonsulent for vandmiljø hos Seges og har været involveret i de forskellige projekter med drænvirkemidler lige siden forsøgene startede tilbage i 2007.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind