De mange daglige gøremål Bjerggaard er ikke blevet færre efter, at driften er omlagt til økologi, men der løftes i flok til stor glæde for alle.

TV Syd besøger hver sommer de småøer, der ligger i deres sendeområde inklusiv Barsø. I år med overskriften på programmet herfra "Barsø bliver landets største øko-ø".

TV Syds nyhedsoplæser konstaterede, at nogen landmænd får røde knopper af ordet økologisk landbrug. Og spørger, hvordan det så kan være, at landmændene på Barsø kan blive enige om at lægge én hel ø om til økologisk drift? Det er meget let at svare reporteren, fordi der kun er én landmand tilbage på Barsø, og han kan godt blive enig med sig selv om at lægge om. Til sidst kom spørgsmålet, vi allerede har hørt så mange gange: "Hvad glæder du dig mest over som økologisk landmand?" Den største glæde er uden tvivl, at vi har fået lov til at komme så langt, at vi kan levere økologisk mælk.

God sparring gennem staldskoler

En anden stor fornøjelse må være staldskolerne. Alle kvægbedrifter over 10 årskøer eller 200 ungdyr skal have en aftale om sundhedsrådgivning. For økologer er staldskoler den ene mulighed og tværfaglig sundhedsrådgivning den anden mulighed. Tilvalgsmodellen med flere dyrlægebesøg giver os adgang til selv at behandle vores dyr med medicin, men økologireglerne tillader alligevel kun efterbehandling af kalve under seks måneder.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind