Markedet for maltbyg er i den grad kommet tilbage igen.

Kornmarkedet har mildest talt været noget omtumlet siden foråret. Hvis det kan hjælpe lidt, så har ikke engang de professionelle investorer kunne gennemskue, hvad rapporterne vil bringe.

Et godt eksempel er kvartalsrapporten med arealfordeling og lagerstatus for USA, hvor investorerne forud for rapporten havde solgt godt ud af eksempelvis majs. Baggrunden for deres salg var en tyrker tro på, at der er sået mere majs end først antaget, men de tog fejl. Det amerikanske landbrugsministerium meldte meget overraskende ud, at de ikke venter mindre udbytter i majs, men tværtimod en større produktion af majs end forventet.

Maltbyg med muligheder

Markedet for maltbyg er i den grad kommet tilbage igen. Da vi nåede bunden tidligere på sæsonen, oplevede vi, at foderstofferne ikke ville give et tillæg for maltbyg i forhold til foderbyggen for 2016 høsten, men meget er heldigvis ændret siden da. Vi ser i skrivende stund et tillæg for maltbyg på 25 DKK pr 100 kg. og når man tager situationen med i Frankrig, tyder meget på, at vi kommer til at holde det niveau for maltbyggen i år.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind