Svineproducentens største frygt er at have en tom faresti. En tom faresti er lig manglende udnyttelse af den staldkapacitet, der er til rådighed og dermed manglende indtjening.

De fleste svineproducenter oplever, at mange faringer i perioder også har en bagside. Den helt store frygt er nemlig, at farestien står tom og at indtægten dermed udebliver.

- Det er generelt en udfordring for de fleste svineproducenter i dag. Det kan være rigtig svært, at få det rette antal søer til faring, set over en periode på fire til fem uger, svarende til det antal uger søerne er i farestalden, siger LMO's svinekonsulent Nikolaj Stidsen og fortsætter:

...Det springende punkt er, at "frygten for en tom faresti" gør, at mange svineproducenter har en for høj produktion i forhold til, hvad der er optimalt...

- Det springende punkt er, at "frygten for en tom faresti" gør, at mange svineproducenter har en for høj produktion i forhold til, hvad der er optimalt. Vi ser et for stort pres på farestierne, og dette kan i mange tilfælde afhjælpes ved at udjævne størrelserne på faringsholdene. Jeg tror, at over 50 procent af svineproducenterne kan have en fordel ved at sætte fokus på dette.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind