De senere år har DLF haft en ekspansiv vækststrategi, der både har ført til nye markeder og nye produkter - og tættere på detailhandlen. En strategi, der i juni blev udlevet med opkøb af frøaktiviteter i sukkerroer.

DLF og Syngenta underskrev i juni en aftale, der betyder, at DLF overtager Syngentas globale frøaktiviteter i sukkerroer. Administrerende direktør Truels Damsgaard glæder sig over, at en højværdiafgrøde som sukkerroefrø bliver en del af DLF-koncernens produktportefølje:

- Syngentas frøforretning i sukkerroer, der i Danmark er kendt under brandet Maribo Seeds, er en spændende aktivitet med et betydeligt udviklingspotentiale. Vi overtager en organisation af dygtige medarbejdere dedikeret til sukkerroefrø, som sælges i Europa, Rusland, Mellemøsten og Nordafrika samt i Nordamerika, Kina og Japan.

- Vi får tilgang af en betydelig forsknings- og udviklingsindsats omkring sukkerroefrø og opnår derigennem en større tyngde i vores samlede R&D-indsats. Det drejer sig blandt andet om en bredere udnyttelse af forædlingsværktøjer og teknologiplatforme. Denne udnyttelse vil gå begge veje - i et samspil mellem kløver, græs, lucerne samt foder- og sukkerroer.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind