Hjemtag tilbud fra flere forskellige leverandører, når du skal købe såsæd og gødning. Det er også meget vigtigt, at man får lavet en skriftlig strategi, der tvinger en til at træffe en beslutning, når der kommer et salgssignal til at sælge sine afgrøder.

April måneds USDA-rapport var endnu en rapport i rækken af USDA-rapporter, der understreger, at forsyningssituationen er meget høj efter 2016-høsten. For hvedens vedkommende blev balancen mellem den globale produktion og forbruget holdt uændret. Dog blev estimatet for slutlagrene øget på grund af stigende indgangslagre. Den globale majsproduktion blev i rapporten øget, fortrinsvis på grund af endnu en opskrivning af både den argentinske og den brasilianske produktion. Samtidig blev forbruget af majs øget, men indgangslagrene øgedes også, hvilket samlet set gav en prisnegativ del af rapporten på majs-fronten. På soja-delen er produktionen øget, primært på grund af den brasilianske avl. Samlet set var sojadelen også prisnegativ.

Med disse vurderinger i bagagen er der ikke noget, der umiddelbart skubber prisen opad. Som køber af foder eller korn er dette gode nyheder, og man har gode chancer for at dække sig af på nuværende tidspunkt. Som planteavler og sælger er dette tværtimod ikke gode nyheder. Dog er det sådan, at markedet reagerer behersket med prisfald på trods af meldinger om blandt andet store overgangslagre. Da overgangslagrene er historisk store, er der forventninger til, at disse på sigt vil være faldende og dermed lægge en bund under yderligere prisfald.

... Køb aldrig såsæd uden at kende prisen...

Vi står nu overfor vækstsæsonen på den nordlige halvkugle, hvor cirka to-tredjedele af verdensproduktionen sker. Traditionelt går vi nu ind i ?vejr-markedet?, hvor priserne blandt andet styres af meldinger om forventninger til årets høst, gode som dårlige. Erfaringsmæssigt kan prisen let svinge 10-20 procent henover en kortere periode. Følger man de salgssignaler, der gives, forventes der om gode muligheder for at lave delsalg af 2017-høsten henover forsommeren.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind