Lange opsigelsesvarsler, mindre fleksibilitet, kortvarigt behov for mere arbejdskraft, ansættelse i forbindelse med konkrete projekter - det er blot nogle af grundene til, at mange vælger tidsbegrænset ansættelse frem for at fastansætte folk.

Begrundelserne for at ansætte ekstra medarbejdere for en begrænset tid kan være mange og helt legitime. Hvad, mange imidlertid ikke er klar over, er, at der findes konkret lovgivning, der regulerer dette område, og i denne artikel sættes spotlight på de fem hovedpunkter i Lov om tidsbegrænset Ansættelse. Hvis man som arbejdsgiver overser disse forhold, kan det blive en kostbar fornøjelse.

Loven, er som så meget andet på dette område, en dansk gennemførelse af et EU-direktiv fra 1999, der har til formål at sætte rammer op for tidsbegrænsede ansættelsesforhold samt forhindre det misbrug, der kan følge af flere forlængelser af det samme tidsbegrænsede ansættelsesforhold.

På det overenskomstregulerede arbejdsmarked er direktivet blevet en del af de store overenskomster. For eksempel har Dansk Arbejdsgiverforening (DA) og Landsorganisationen i Danmark (LO) gennemført direktivet ved en tillægsaftale på hele deres område. Loven, som er fra 2003, gennemfører derfor direktivet gældende for tidsbegrænsede ansættelser, der ikke er omfattet af en kollektiv overenskomst.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind