Høsten går snart for alvor i gang på den sydlige halvkugle, og vi kommer også snart til at høre om potentialet mod nord.

Hvor vinter-stilheden klart har sænket sig over den nordlige halvkugle, så ser vi en høst på den sydlige halvkugle nærme sig. I Australien er man i gang, og der meldes om super gode udbytter. Vi har beretninger fra danskere i landet om, at man taler om noget af det bedste, man har set i mands minde. Ser vi på hvedeudbytterne, regner man også med en samlet avl på 33 millioner tons og sammenligner man med sidste år, hvor tallet lå på 24,50 millioner tons, så er der tale om en tredjedel ekstra.

Sydamerika i solid fremgang

I Sydamerika nærmer høsten sig her først i februar. I forhold til majsavlen regner man for Brasilien og Argentina med en samlet majs-avl på 123 millioner tons mod sidste års 108 millioner tons. Her er der igen tale om et solid løft i udbytterne på 14 procent. I Argentina dyrker man også en del hvede og forventningerne til hvedeavlen i år ligger 33 procent højere med 33,0 millioner tons mod 24,5 millioner tons sidste år.

Derfor må vi konstatere, at der kommer en super god avl fra den sydlige del af jorden, men i Argentina og Brasilien har vejret givet en del udfordringer. Derfor skifter markedet også mellem positiv og negativ, i takt med at vejret udfordrer. I Brasilien har man en forventning om at udbytterne mere eller mindre vil holde det forventede niveau. Udfordringerne i Brasilien har været koncentreret om de nordlige egne.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind