Gødningsprisen har endelig givet efter i fuld skala i Danmark, hvor rigtig mange har købt eller delkøbt nu.

Prisen på gødning har været faldende siden foråret, og hver uge har budt på en ny bundpris for gødningen. Flere forhold har peget på, at vi kan være i nærheden af et bundniveau på nuværende tidspunkt, og det er også begrundelsen for, at mange har valgt at købe gødning.

Forskellen mellem de danske og tyske priser har været noget mindre end normalt med kun 0-10 kroner i år, hvor vi sidste år let så forskel på 20-35 kroner. Konkurrencen er noget hårdere i år, og i Danmark har der også været udbudt kinesisk gødning til meget favorable priser. Kan det så passe, at de kinesiske gødninger er af samme kvalitet som anden gødning? Her kan holdningerne være meget forskellige, men fakta er, at indhold og spredebredde holder i forhold til de tilbagemeldinger, som mange planteavlskonsulenter har fået. Derfor drejer det sig som køber om at få defineret, hvilken spredebredde man skal bruge gødningen på, og hvilken brudstyrke man har brug for.

? man er nødt til at have en skriftlig strategi for, hvordan man vil handle?

Men hvilke priser har så været aktive i markedet? Rigtig mange firmaer har udbudt typiske gødningstyper som NS 27-4 til 145 kroner og svovlsur ammoniak (NS21-24) til 140-143 kroner. Disse priser har gennem længere tid huseret i specialtilbud, men det der fik os til at anbefale køb i uge 46 var, at prisniveauet nu kunne opnås i de fleste foderstoffer. Som altid var der stadig god grund til at spørge bredt, da priserne i tilbuddene har været spredt.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind