Høsten Down Under er i fuld gang. Trods forsinkelsen kommer der stadig et godt udbytte ud af det. Hos familien Walter er rapsen i hus, og nu står byggen for skud. Alle 17 mand yder deres bedste og giver, hvad de har. I år bliver man nok ikke færdige før midt i januar.

Høsten blev skudt i gang den 25. oktober med 2000 hektar skårlagt raps. Derefter flyttede vi de fem mejetærskere over i stående raps. På et normalt år skårlægger vi al rapsen, men det har ikke kunne lade sig gøre i år. Efter alt for meget nedbør i løbet af vækstsæsonen har rapsen ikke nået sin højde for skårlægning. Så derfor blev de sidste 2100 hektar høstet direkte. Udbyttet ligger pænt på omkring de 1,7 tons pr. hektar. Det er et fint udbytte for dette område i Vestaustralien, nærmere betegnet Esperance.

Byggen går ikke til malt

Høsten af byg er nu startet med et rigtig fint udbytte på lidt over tre tons pr. hektar. Vi har dog døjet en del med rajgræs i markerne dette år. Det bunder igen i meget regn og koldt vejr. Indtil videre er områdets ellers så fine ry for god kvalitet ikke helt det samme. Vi døjer med for små kerner, så indtil nu går byggen til foder, og ikke super malt som normalt. Der er dog stadig lidt håb på de marker, hvor vi ikke har døjet så meget med græs.

Hveden står bedre end nogensinde

Der er smil over hele hovedet, når vi snakker om hveden. Den ser ud til at slå alle rekorder for udbytte og kvalitet. Når man hører de lokale farmere tale om deres hvede, så kan de ikke lade være med at trække på smilebåndet.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind