Velkomsten er god. Ved indkørslen til Knuthenlund må jeg stoppe bilen og nyde det smukke syn af en stor flok får, der drives ind til malkning med en ATV. Og bag skiltet "gårdbutik" gemmer sig den flotteste oste- og slagterafdeling og cafe i et lyst og rummeligt og højloftet lokale. En trappe fører op til møde- og konferencerum på første sal, og den ene væg er af glas og giver udsyn til malkestalden, hvor fårene malkes fra en malkegrav. I butikken har de to ansatte travlt med at forberede en indbydende anretning med gårdens produkter; brød, ost og pålæg samt kage til den gruppe gæster, der har meldt deres ankomst om lidt og vil indlede besøget med en cykeltur på ejendommen. Enkelte kunder dukker også op i butikken denne tidlige eftermiddag og betjenes af personalet, alt i mens en travl men smilende godsejer byder mig på kaffe i cafeen.

Susanne Hovmand-Simonsen er 4. generation på stedet. Hendes familie har gennem flere generationer været involveret i den lokale mejeriproduktion på Lolland-Falster, og det var hendes oldefar, som var mejerist og ejer af Abed Mejerigård, der købte Knuthenlund af Knuthenborg Gods i 1913. Pengene havde han tjent med sine præmierede oste.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.