Finansiel leasing er et godt finansielt værktøj, som rigtig mange landmænd benytter sig af som alternativ til banklån eller egenfinansiering.

En aftale med et leasingselskab kan være skruet forskelligt sammen, Ofte erlægges en høj førstegangsydelse, der aftales en leasingperiode med ens leasingafgifter gennem perioden, og ved udløb kan landmanden købe maskinen af leasingselskabet til en lav forudaftalt scrapværdi. Denne scrapværdi er i praksis ofte væsentligt under maskinens reelle dagsværdi.

Fordelen ved leasing er, at det ikke belaster landmandens likviditet i samme omfang som ved anden finansiering eller brug af frie midler. Men i forhold til alternativerne er der én væsentlig forskel, når maskinen skal forsikres: det er leasingselskabet, der ejer maskinen indtil udløb af kontrakten og maskinen er leveret tilbage til leasingselskabet eller købt af landmanden.

Forpligtet til at tegne forsikring

Ifølge leasingkontrakten er landmanden forpligtet til at tegne forsikring. Ofte står der, at leasingtager skal tegne ?kaskoforsikring, herunder brand, vand og tyveri?. Landmanden skal desuden erklære sig indforstået med, at leasingselskabet indtræder i den tegnede forsikring.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind