I 2016 har syv økologiske kartoffelavlere i det midt- og vestjyske sammen med konsulenter fra Økologirådgivning Danmark deltaget i Danmarks første øko-kartoffelerfagruppe. Efterspørgslen på økologiske kartofler stiger, og der efterlyses flere avlere.

Sidste år steg mængden af økologiske kartofler i danskernes indkøbskurve med mere end 40 procent. Og ligesom det gør sig gældende inden for en række andre produktgrupper i øjeblikket, efterlyser markedet flere økologiske landmænd til at producere - i dette tilfælde økologiske kartofler. Det skaber øget fokus på økologisk kartoffeldyrkning, og igennem 2016 har syv øko-kartoffelavlere sat hinanden stævne i landets første øko-kartoffelerfagruppe.

- I gruppen har vi fulgt kartoflerne i hele vækstsæsonen og løbende diskuteret forskellige problemstillinger og løsninger. Ikke mindst ukrudtsbekæmpelsen har været på dagsordene, men også kvaliteten eller mangel på samme i læggematerialet, siger Anne Eriksen, der er planteavlsrådgiver hos ØkologiRådgivning Danmark og en af de konsulenter, der har været tilknyttet erfagruppen.

Ud over besøg i deltagernes marker, har gruppen også været på ekskursion til det økologiske frilandsgartneri, Skiftekær, på Tåsinge, hvor økologisk kartoffeldyrkningens grand old man, Peter Bay Knudsen, viste markerne og de mange forskellige sorter frem.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind