Her i Vestaustralien ser høsten ud til at kunne slå alle rekorder. Specielt hveden ser utrolig lovende ud. På farmen her i Cascade hos familien Walter gør vi i øjeblikket klar til en forhåbentlig indbringende høst på de 18.000 hektar.

Året har dog været meget vådt og koldt og for et par måneder siden så tingene ikke videre imponerende ud. Flere marker stod under vand, og afgrøderne så ikke ud til at trives. Da det ikke er normale forhold her, havde familien Walter deres bekymringer. Under normale år er der kun lige vand nok til at kunne dyrke hvede, som vil indbringe for eksempel 2000-3000 kg pr. hektar. Trods den knap så optimale start på sæsonen betød den ekstra vandmængde, at vi i år forventer at komme op og ligge imellem 3000-4000 kg pr. hektar i hveden.

Høståret 2016 slår 2013

Det landmandsejede foderstof CPH er utrolig glade på farmernes vegne, men de har dog også deres bekymringer. 2013 var året, hvor Vestaustralien sprængte alle rekorder i forhold til udbytte. Dette år havde CPH problemer med at få plads til al kornet rundt omkring på foderstofferne. Der blev høstet 15,3 millioner tons korn i 2013. CPH har været ude og sige, at de forventer omkring 16 millioner tons i år. Til info leverede familien Walter totalt 42.000 tons sidste år.

Små rødder

Sidste måneds store samtaleemne har været rodnet. De våde forhold har gjort, at afgrøderne ikke har haft brug for at søge efter vand dybere nede. Vi ser nu planter, som ikke har skudt deres rødder ned, men kun løber langs jordoverfladen. Bekymringen var, at hvis vi ikke fik den afgørende regn i midten af september til at færdigfylde aksene, ville afgrøden ikke kunne færdiggøre sig selv færdig på en ordentlig måde. Regnen kom, og bekymringerne blev langt på hylden.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind