Tredje artikel i serien fra Østermosegaard og Lykkensprøve ved Ikast. Denne gang er høsten næsten slut og de første kartofler leveres.

Efter vi blev færdige med forårsarbejdet kom en periode, hvor vandingen var i fokus. Det har dog været en overkommelig vandingssæson. Men i uge 23 viste vejret sig fra sin varme side med høj sol, og netop i den uge kunne jeg godt have frygtet, at vi kom bagefter med vandingen - men regnen kom igen. Derefter fulgte en længere periode uden behov for vanding, og i den seneste tid har det kun været kartoflerne, der har haft behov for supplerende vand.

Planteværn

I år har kartoflerne været særlig udfordret af skimmel. Risikotallene har været meget høje, så derfor har vi kørt med højere dosis end i et gennemsnitligt år. Til at beskytte kartoflerne har jeg kørt med henholdsvis Revus og Ranman Top en gang i ugen.

I de kartofler, som vi skal have oplagret til levering senere på året, har vi kørt med en stopsprøjtning med midlet Proxanil. Det har virket rigtig godt. Det slår svampesporerne ihjel, hvorimod de andre midler virker beskyttende. Vi har benyttet dette middel for at være sikre på, vi ikke får skimmel med i kulen eller ind på lageret.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind