Vi hører mange negative meldinger fra Frankrig, men der er en lang række positive, der overses.

EU kommissionen forventer, at den samlede kornavl i EU bliver omkring 2,5 millioner tons større end sidste år, svarende til et plus på 0,79 procent. Det er dog ikke hvedehøsten, der imponerer, men derimod en større avl af byg og majs, til trods for at majsarealet er mindre i år. Fremgangen på majs skyldes alene forventninger om højere udbytte pr hektar.

Frankrig er det land i EU, der har oplevet størst modstand i denne sæson, og det har været store nedbørsmængder, der har udfordret. Nedbørsmængderne har i flere områder af landet været på omkring 150-200 procent af normalen, og i visse områder mere end dobbelt så meget som normalt.

Den megen nedbør udfordrer kvaliteten af kornet i Frankrig. Problemer med rust og svampeangreb udfordrer de franske farmere, men derudover er der en anden alvorlig trussel. Det er proteinindholdet i hveden. Meget tyder på, at de store mængder hvede, man normalt vil forvente kunne holde kvalitetskravene til møllehvede, vil blive nedklassificeret på grund af for lavt proteinindhold.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind