Den første gødning er tildelt parcellerne i Vinterhvede Cup´en, hvor seks hold dyster om det højeste nettoudbytte vinterhvede.

I denne sæson, 2016, følger Agro Vinterhvede Cup-konkurrencen frem mod høst. En konkurrence, hvor seks forskellige hold dyster om at lave det højeste nettoudbytte i vinterhvede til foder, korrigeret for proteinindhold. Den første artikel "Godt købmandskab også i fokus" i denne serie blev bragt tilbage i november 2015, hvor sortsvalg og ukrudtbekæmpelse blandt andet var i fokus.

Blødstrået sort

- Vores strategi går ud på at tildele 50 kg kvælstof ved vækststart og herefter vente til ultimo april med resten af mængden (140 kg kvælstof), fortæller planterådgiver Henning Frostholm, Heden og Fjorden og tilføjer:

- Sorten Mariboss er en lidt blødstrået sort, og der skal derfor ikke tildeles for meget kvælstof ved vækststart, da det godt kan give mere lejesæd. Mariboss udvikler sig ikke så hurtigt og kan sagtens vente på det sidste kvælstof. Vi satser på et højt udbytte og tror ikke, at et eventuelt højere proteinindhold ved en tretildeling af kvælstoffet vil kunne betale for de ekstra udbringningsomkostninger.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind