Overblik over ens økonomiske situation er vigtig i forhold til tilliden hos banken og realkreditinstituttet.

Odsherred Landboforening har som nogle af de første landboforeninger i landet afholdt generalforsamling, hvor der sædvanligvis var stor interesse fra medlemmerne til at deltage.

Odsherred Landboforenings formand, Karl Otto Nielsen, fortalte om det forgangne år, som skulle have været præget af optimisme, men i stedet var de forventede bedre tider ikke slået igennem endnu. Det er desværre gået den gale vej med priserne for stort set alle produktionsgrenene. Det er imidlertidig gået stærkt for den nye regering, hvor Fødevare- og Miljøministeriet blev lagt sammen, og på fem måneder er 35 procent af alle miljølove og bekendtgørelser fjernet, hvilket betyder at cirka 2.400 bekendtgørelser er reduceret til 1.500 bekendtgørelser i dag. Men der er fortsat mange emner at tage hånd om, blandt andet den omtalte PSO-afgift, som kostede erhvervet 750 millioner kroner i 2015. Eller pesticidafgifterne, som er kommet over de 600 millioner kroner årligt. Bureaukratiet og reglerne omkring enkeltbetaling, krydsoverensstemmelseskrav og eventuelle bøder ifølge deraf er også oplagte emner.

Præget af travlhed

I disse måneder har der været travlhed på kontoret i Nykøbing Sjælland op til den 1. marts, hvor den sidste momsopgørelse for 2015 skulle være selvangivet hos SKAT. Alle kunderne var blevet kontaktet for at få indhentet periodens bilag, således at man kunne få bogført de rigtige indtægter og udgifter. Sædvanligvis er der altid nogen, som først får afleveret bilagene i sidste øjeblik, således at en bøde for forsinket indberetning hos SKAT kan undgås.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind